Снимка: архив, БулФото
fallback

До момента премиерът Бойко Борисов и представители на ГЕРБ са водили разговори с трима потенциални кандидати за министър на правосъдието, като двама от тях са действащи магистрати. Това обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов във Велико Търново.

Oще по темата
Той подчерта, че те не са членове на партия, а експерти.

Цветанов смята, че бъдещият министър на правосъдието трябва да получи подкрепата на почти всички парламентарно представени групи и той ще бъде предложен до края на тази седмица, предаде БТА.

Постът беше овакантен, след като Христо Иванов подаде оставка преди седмица заради гласуваните от парламента промени в Конституцията.

Според Цветанов заявките на Меглена Кунева и Божидар Лукарски като лидери на двете най-големи формации в Реформаторския блок показват, че няма опасност за мнозинството в Народното събрание.

Той отбеляза, че въпреки заявката на ДСБ, че ще бъдат в опозиция, това по никакъв начин не ги изключва от управлението на страната, защото членове на ДСБ са заместник-министри, областни управители, заместник-областни управители, председатели на агенции.

"Несериозно е да твърдиш, че си в опозиция, а едната ти ръка да е в управлението", каза Цветанов и изрази съмнение как може да функционира подобен организъм.

Относно протестите на съдийското съсловие Цветанов заяви, че голяма част от тези притеснения могат да бъдат решени в предстоящия Закон за съдебната власт, който ще бъде следващата стъпка от приемането на цялостната стратегия за съдебната реформа.

Във Велико Търново той се срещна с граждани в рамките на организирана от партия ГЕРБ приемна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Мутренска държава

9

Анонимен

преди 8 години

Маските паднаха! мафията открито застана срещу народа!

8

Ред арми

преди 8 години

По всяка вероятност те са свързани с оправдателната присъда на Цветанов

fallback