Снимка: Булфото, архив

Заплаха за стабилността на правителството няма, но в Реформаторския блок има една по-радикално крило, което независимо от това, че стартира в правителството, в момента не може да удържа повече, защото вижда неоткровеност и зависимост на премиера. Това коментира евродепутатът Светослав Малинов от ДСБ пред bTV.

Още по темата

ДСБ излезе в опозиция, но общо решение на реформаторите как ще постъпят няма. "Ще се съберат и ще говорят как ще продължат да съжителстват", обяви евродепутатът.

Според него тъмносините уважават решението на Петър Москов да остане като здравен министър в кабинета на Бойко Борисов, макар че ДСБ реши да излезе в опозиция. Той подаде оставка и вече не е зам.-председател на партията, припомни Малинов и отсече, че ДСБ подкрепя здравния министър Петър Москов и неговите реформи.

"Не виждам как може да бъде подкрепен от нас вот на недоверие", отбеляза Малинов, след като левицата даде заявка, че ще атакува кабинета и една от причините за това ще е здравната реформа.

"ДСБ е много важна партия за българската десница, ключова е за Реформаторския блок, но да се внушава, че заради ДСБ ще има предсрочни избори, е най-голямата обида, която Борисов може да си си нанесе сам", изтъкна още той.

Аз лично загубих доверие в Бойко Борисов, допълни Малинов.

"Никой нямаше да прости на РБ и ДСБ, ако не бяхме направили искрен опит да работим заедно с ГЕРБ и да изтласкаме тези промени, които са важни за България. Но и никой нямаше да ни прости, ако не бяхме дали знак, че това, което става, не ни харесва", каза още евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase