Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
Независимо от липсата на обичайната организация в социалните мрежи и тази вечер няколко десетки граждани се събраха пред Народното събрание в знак на протест срещу провалената съдебна реформа, съобщи БНР.

Това е ден четвърти на протестите срещу начина, по който мнозинството в Народното събрание гласува по предложените промени в Конституцията в частта им за съдебната реформа.

Хората тази вечер бяха по-малко, но въпреки това успяха да блокират движението по булевард "Цар Освободител" пред парламента.

Според присъстващите на протеста, голямото гражданско недоволство ще се съсредоточи в началото на следващата седмица, когато се очаква промените в Конституцията да бъдат гласувани на трето четене в пленарна зала.

Протестиращите нямат очаквания, че третото гласуване ще промени сегашната ситуация. Те заявяват, че са тук, за да дадат ясен знак, че избирателите наблюдават случващото се и при следващите избори ще санкционират неадекватното, според тях, политическо поведение.
 
С викове "оставка" и "реформи" протестиращите се отправиха към Съдебната палата по обичайния си маршрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Сашето

преди 8 години

Не ми е много ясно. Нали НПОтата финансираха и ГЕРБ и РБ и ДСБ, финансираха и Протестърите. А сега кого ще финансират. Оффффф обърках се вече. Нали ги финансираха на принципа всички срещу Русия. Сега всички са срещу Русия ама и срещу себе си. По точно всеки за себе си. Сега как ще делят субсидиите от Сорос, ЦРУ и присъдружния Хелзински комитет и др. как? Оффф обърках се!!! Верно много съм *** еииии.

37

***

преди 8 години

Борбата за коледни грантове е жестока.Борбата, както казват, е епична.

36

До 44

преди 8 години

А ти къде беше?

fallback