Снимка: архив, Булфото

Зам.-председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев обяви, че информацията за оттеглянето на партията на Кунева от властта, разпратена до медиите, е фалшива.

"Тя е на базата на хакерска атака срещу пощата на пресцентъра на партията, на която са сменени паролите", посочи той пред "Фокус".

По думите на Делчев по този начин е разпратено съобщение с неверни твърдения до медиите.

Още по темата

"Уведомили сме всички компетентни органи, включително ГДБОП и ДАНС. Вицепремиерът Меглена Кунева говори с главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов, за да дадем сигнал за тази възмутителна хакерска атака", допълни той.

"Според мен някой има интерес да създава подобни провокации в този момент. Не мога да кажа обаче кой. Това е работа на компетентните органи и се надявам те да си свършат работата. Със сигурност е целенасочено", заяви Делчев.

Той уточни, че всеки момент се очаква органите на реда да отидат в партийния офис на ДБГ и да направят пълна проверка на случая.

"Ще очакваме конкретни резултати от тях", посочи Делчев.

По-рано днес в редакцията на Dnes.bg получихме мейл от Движение "България на гражданите", от което става видно, че след оствката на правосъдния министър Христо Иванов и оттиглянето на подкрепата на Радан Кънев към кабинета, партията на Меглена Кунева излиза от властта.

"ДБГ не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи", се казваше в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase