fallback

И партията на Меглена Кунева ДБГ обяви, че излиза от властта. Решението си доскорошните коалиционни партньори съобщиха по мейл до медиите. 

Oще по темата
ДБГ не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи, се казва в него.

Партията на Кунева обявява, че от днес народните представители от Движение България на Гражданите считат за нарушено Споразумението, сформирало настоящото мнозинство в НС. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство, се казва в съобщението. 

От него става ясно, че причина за решението им е вчерашното гласуване на Конституцията. След него оставка подаде правосъдният министър Христо Иванов. Лидерът на ДСБ Радан Кънев веднага след това обяви, че отива в опозиция, съпартиецът му Гроздан Караджов направи същото.  

Изхождайки от горното, ИС на ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива, обявиха и хората на Кунева.  

Те са категорични и че тя и Даниел Вълчев няма да поемат поста на правосъден министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

1

преди 8 години

До лол-тези роми ли ще спасят България.

30

Анонимен

преди 8 години

Кунева извън власта ? - колкото АБВ - то на Първанов . Хумор.

29

Калина

преди 8 години

Плъховете напускат потъващия кораб

fallback