Снимка: БТА
fallback

Управляващото мнозинство е стабилно, въпреки решението на правосъдния министър Христо Иванов да напусне поста, увери председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Oще по темата

Текстът, който "събори" Христо Иванов, беше за разпределението на квотите в съдийската колегия в разделения ВСС.

Реформаторите настояваха съотношението на членовете, излъчени от съдиите и тези от парламента да остане във варианта от първото четене - шест към пет.

Мнозинството на ГЕРБ, ПФ, АБВ, подкрепени от ДПС, БДЦ и "Атака" обаче реши да намали членовете на съдиите.

Цветанов пък увери, че Христо Иванов им пълната подкрепа на депутатите от ГЕРБ, но когато става въпрос за конституционни промени трябва да се търси широка парламентарна подкрепа.

Според него механичният сбор на гласовете на РБ и ГЕРБ не решавали въпроса с поправките в основния закон и ако се били противопоставили напълно на малките партьори ПФ и АБВ, тогава повечето текстове биха били подкрепени със 160, а не с 180.

Той уточни, че е говорил днес с премиера, но не знае дали Бойко Борисов ще приеме оставката на Иванов.

Цветанов не се притеснява и от решението на съпредседателя на РБ Радан Кънев да премине на страната на опозицията с мотива, че доверието му в ГЕРБ вече е напълно разрушено.

Вторият в ГЕРБ предпочете на изчака политическото решение на реформаторите, за да коментира бъдещето на управляващото мнозинство.

Христо Иванов днес за пореден път се оплака, че главният прокурор има прекалено много правомощия, но Цветанов категорично отрече ГЕРБ да е зависима от Сотир Цацаров.

"Аз съм доказателство за това, имах три повдигнати обвинения", припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

аз

преди 8 години

Той не е вторият в партия Герб,той е основателят! Бойко е турен за камуфлаж, щото мнооого го аресват момите и ***. Те тоя дърпа конците, да ви е ясно!

51

Анонимен

преди 8 години

Има конкуренция между другаря Цветанов и Радан Кънев за близост до свещеното тяло - Кралят Слънце от Банкя.Сега другаря Цветанов си мисли, че с задкулисни парламентарни хватки е взел връх над Кънев, но греши.

50

Кирил Софийски

преди 8 години

Вашата власт е стабилна, нашата мизерия също ! Премиера му дреме на жилетката ! Играе си футбол човека през работно време .

fallback