Снимка: БТА
fallback

По-хубав коледен подарък не бих могъл да си направя, похвали се правосъдният министър Христо Иванов и си тръгна усмихнат от парламента, за да си подаде оставката на премиера Бойко Борисов.

Oще по темата

Причината за крайното му решение е това, че голяма част от исканията на реформаторите за промени в Конституцията не срещнаха подкрепата на ГЕРБ.

Правосъдният министър обаче отрече реакцията му да е била емоционална.

"От първия ден, когато се заклех, бях решил, че ще подам оставка. Тогава казах, че трябва да свърша определени неща, че имам определена кауза, голяма част от тези неща се реализираха, но за мен въпросът, който поставих днес, е ценностен и той е дали в България политическата система може да постави независимостта на съда над зависимости под различни форми и свръховластената фигура на главния прокурор", мотивира се Иванов.

Той призна, че заради цялостната ситуация от последните седмици смята, че няма да има политически ресурс да провежда реформи оттук насетне и заради това е решил да оваканти поста.

"Сега следват важни решения, които трябва да се вземат. Дали ще се продължи в посоката, която аз очертах и се надявам, че моята оставка ще послужи за осмисляне“, настоя Христо Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

салих

преди 8 години

Иван Костов присвои прекалено много пари по време на управлението си и сега може да фининсира "протестите"на Деформаторския блок. Костов ги е научил на интригантство, манипулиране на общественото мнение и присвояване на огромни суми.много му се иска отново да ереално във власттаи прави всичко възможно чрез протежетата си да рекетира Правителството.Жалки хора!

14

Анонимен

преди 8 години

"По-хубав коледен подарък не бих могъл да си направя"...това е изказване на един провалил се безотговорен политик !

13

Анонимен

преди 8 години

Към Анонимен 24Със знака *** редакцията е означила мр.ъсната дума "мр.ъсна".

fallback