Валери Симеонов скочи на Полина Карастоянова. Снимка: Булфото
fallback

Ракията изяде главата на депутата от ПФ Полина Карастоянова. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов я обвини в лобизъм и сне политическото си доверие от нея, а във вторник ще предложи на коалиционния си партньор ВРМО да я изключат и от парламентарната група.

Oще по темата

Карастоянова оглавява парламентарната комисия по култура и ако стигне до изключването й от групата ще се наложи патриотите да търсят нов титуляр, след като веднъж вече им се наложи да сменят първоначалния си избор Слави Бинев.
 
Карастоянова е депутат от НФСБ, но не е член на партията, а е от гражданската квота, обясни Симеонов. "Всеки, който преследва лобисти интереси ще получи шут", зарече се той.

Причина за обвинението на Симеонов са промените в Закона за акцизите и данъчните складове, приети от парламента през ноември, според които селските казани с вместимост до 500 литра ще се контролират от агенция "Митници" и ще работят само от 1 юли до 31 декември, а през останалото време няма да се използват.

Предложението дойде от Националната лозаро-винарска камара, но беше внесено от депутата от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро, който обаче е от квотата на ВМРО. Под искането пък сложила подпис и Карастоянова и така станала лобист на големите производители на ракия, а така се засилвал монополът.

Тя била и единственият представител на НФСБ, който е станал вносител на промените в закона.

Симеонов обяви, че това не е първият случай, при който Карастоянова не следва правилата, а е имало и други на нарушаване на дисциплината. Решението си за сваляне на политическото доверие от Карастоянова било взето още на 27 ноември, но го обявили чак сега, за да не буди коментари на фона на приемането на държавния бюджет в парламента.

За да се оправят нещата, депутатите от НФСБ внесоха предложения да се върне старият текст от закона.

Според Симеонов, ако селските казани бъдат контролирани като големите, част от тях ще бъдат преместени на други места и ще се отвори голяма ниши собствениците им да бъдат санкционирани. Той настоя за отмяна на тези "драконовски мерки" за акцизи на казаните, което е посегателство срещу един традиционен поминък.

Селският казан се е превърнал в българският форум, където се обсъждат не само националните, но и световните проблеми, а с промяната на закона се нанася сериозен удар върху този бизнес и се обслужват големите производители, смята Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Шаран_БГ

преди 8 години

Я бре, каква е хубавица! Ще го подкрепя на когото си иска !! В. Симеонов не го ли подкрепя на Волен Сидеров? Подкрепяше го и още как. Сега го плюе - те това е българска политика ! Те не си гледат работата ,за която са избрани --- само се дърлят един друг да минава времето , да иде следващата заплата......

15

Анонимен

преди 8 години

Бракя домашни ракиджии и казанджии видохте ли кой е виновен Лозарската камера да вървет техните ракии и дупетати от " Патриотите" - сите ***.

14

реалист

преди 8 години

240 депутати = 240 лобисти. Предлагам да им увеличаваме заплатите на всяко тримесичие, защото се трудят много и нямат странични доходи.

fallback