Снимка: Bulgaria ON AIR

Експертът "Връзки с обществеността" на летище София Даниела Велева ще бъде освободена от поста си, съобщи БНР.

Решението е взето заради информацията, която тя даде пред медиите за открито взривно устройство на Терминал 1 и която по-късно беше опровергана.

Още по темата

"Има наистина взривно устройство, но до момента службите не са приключи всички свои действия, които трябва да направят и нищо повече за съжаление не мога да кажа", обяви вчера Велева пред медиите, като се застрахова, че това и е било наредено да излезе и да каже.

Повече от пет часа специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" проверяваха паркирания бус, но взривно вещество така и не беше открито. За часове обаче тази информация беше водеща за медиите, даже и по света, но в крайна сметка стана ясно, че вместо бомба – с контролиран взрив бяха вдигнати във въздуха дрешки.

Терминал 1 бе блокиран, а полетите и пътниците бяха пренасочени на Терминал 2 до 01:30 часа, когато летището влезе в нормалния си ритъм на работа.

Всичко това изкара извън релси премиера Бойко Борисов, който обяви, че е бесен от безотговорните действия на всички, които предизвикали паниката на Летище София.

Министър-председателят бе доста краен и нарече "банда некадърници" служителите и полицията, които няколко часа държаха на нокти държавата.

"Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това", обясни премиерът.

Както Dnes.bg първи съобщи, сигналът за съмнителния микробус бе подаден вчера към 12.50 часа. Районът бе отцепен от служителите на реда на СДВР, а бусът бе изведен на безопасно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase