Снимка: БТА, архив
fallback

Няма го социалния министър Ивайло Калфин, няма ги другите от правителството, никой от депутатите от управляващото мнозинство не взима думата, ами да дойде чистачката на премиера, за да не берем срам!

Oще по темата

Такива реплики се чуха в парламента, след като депутатите започнаха окончателното обсъждане на бюджета за Държавното обществено осигуряване за следващата година.

При почти празна пленарна зала и нито един министър народните представители започнаха гласуването, което предизвика гнева на червената Корнелия Нинова.

"Днес ще ударим дъното на парламентаризма. Никой от управляващото мнозинство не желае да вземе думата, да поканим поне социалния министър да защити предложенията на правителството", настоя тя.

Председателят на парламента Цецка Цачева обаче обясни, че Ивайло Калфин е в Брюксел, а в парламента е негов заместник, който е готов да отговори на всички въпроси на депутатите.

А иначе народните представители от управляващите партии не вземали думата, защото "понякога мълчанието е по-силна защита от другите аргументи", смята тя.

Съпартийката на Калфин Мариана Тодорова от АБВ пък обвини социалистите, че явно си търсят мотиви пак да напуснат пленарна зала и да не участват в приемането на бюджета.

Румен Гечев от БСП пък посочи празните места на министрите и обвини, че няма държава, в която да се приеме бюджет без представители на правителството.

"Като няма министри, да поканим поне чистачката на г-н премиера, за да не се срамуваме", призова той.

В крайна сметка, за да се успокоят страстите, от ГЕРБ поискаха поименна проверка. След като се установи, че има кворум, депутатите продължиха работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

"Цачева разясни: Понякога мълчанието е по-силна защита"Че то, другарко Цецке, тогава оня предния Орешарски силна защита ще да е ползвал, той все си мълчеше. Пък ей тоя сегашния Борисов, явно хич не умее да се защитава, щото само дрънка насам-натам......

3

Анонимен

преди 8 години

BALGARIA E CASTNIAT IMOT NA BOIKO BORISOV.DOGIVIAHME ZAVETITE NA LEVSKI.

2

Анонимен

преди 8 години

Kade da doidat te sa v gerb grupata

fallback