Снимка: Булфото
fallback

Приемането на Турция в Европейския съюз е недопустимо, а за либерализация на визовия режим с Турция пък е много рано. Това е становището на ВМРО, изпратено до медиите, по повод вчерашните решения по време на срещата ЕС-Турция в Брюксел.

Oще по темата

"Влизането на Турция в ЕС е по-опасно и от влизането на бежанци и нелегални мигранти. Мигрантите могат да бъдат спрени, а икономическата и ислямистка експанзия на 80-милионна Турция към ЕС – едва ли. Влязла в ЕС, не Турция ще се присъедини, а по-скоро тя ще присъедини слаба и безволева Европа", смятат войводите.

Според председателя на ВМРО Красимир Каракачанов в последните дни вече стана ясно, че южната ни съседка на практика подкрепя ислямистите и отдавна се опитва да осуети общи действия срещу тях от страна на Запада и Русия. Сега Ердоган и правителството изнудват Европейския съюз с нелегалните мигранти - и то в дни, когато светът отново е смутен от политически убийства в Турция, сочи Каракачанов. Той сравни съседката ни с "язовир с мигранти и Ердоган заплашва да отвори шлюза към ЕС".

За справяне с мигрантския проблем от ВМРО предлагат пет бързи решения от българска страна: довършване на оградата по границата; разполагане на повече армейски части в пограничните райони; фактическо затваряне на границата; всички дошли чужди граждани, които не могат да докажат бежанския си статут, трябва да бъдат незабавно връщани; проповядващите радикален ислям духовници също нямат място в България.

"Тези, които не са български граждани, трябва да бъдат екстрадирани от страната, а тези, които са български граждани, завършили ислямски учебни заведения в страни, изповядващи уахабитски ислям - да не бъдат допускани до извършване на каквато и да било религиозна дейност", настояват войводите.

Според тях кризата с мигрантите в Европа всъщност е криза на европейското лидерство и е крайно време Европа да има своя силна позиция, а не да е заложник на американски, руски и каквито и да било чужди интереси.

"Това означава ясни и непробиваеми външни граници на Европа, а не "горещи точки", сделки, избирателно пропускане на лодки и т.н. Ако Европейският съюз не може да покаже воля, значи от него няма смисъл", смятат хората на Каракачанов в своята позиция, която завършва така: "Сега ВМРО отново предупреждава: идеята да се наливат милиарди в Турция ще сработи, точно колкото сработи идеята с квотите! Да плащаш на Ердоган е ентиевропейско и антихуманно. Това всъщност е рекет! Европа плюе на съвестта си и това скоро ще се обърне срещу нея".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

бореца

преди 8 години

Като Ви чета коментарите започвам да се чудя що за хора сме ние!Като че ли Турция не е освободила от руско робство или обратното!Ама то бива русофобия но да кажеш на бялото черно и обратно не знам как да бъде описано!Това решение на ЕС ако мине и ако някоя страна не му наложи вето си е чиста капитулация на тая измислена организация ЕС!Защото със турски паспорти които се издават за 100$ и то от полицията не ми се мисли каква *** ще тръгне ама най-накрая ние трябва да изпием горчивата чаша!

77

Байка

преди 8 години

Турция е по-силна от всякога а ти си един *** кажи мосю кай ще те послуша докъде може да се чуе твоя глас на Турция се чува по целия свят а твоя в Пирин планина какво можеш да направиш със злобата която носиш в сърцето си кой е успял да сломи Турция през вековете та ти ще го направиш след като си изял една свинска пържола колко силен си станал та ти не можеш да пребориш лакомията си та Турция ли ще пребориш ха ха ха

76

121

преди 8 години

Ака Турция се присъедини ще им бъде разрешено безпрепятсвено влизане, просто ще ни наводнят и тук таме ще се чува българска реч.И това ще стане съвсем законно.Господ да ни пази!

fallback