Снимка: Facebook

Общ преглед

Премиерът Бойко Борисов изпробва високоскоростния влак от Суджоу до Шанхай, който достига скорост от 300 км/ч.

На влака са се качили участниците в Четвъртата среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, а по време на пътуването е бил сервиран традиционен китайски чай, става ясно от страницата на премиера във Facebook.

"Именно инфраструктурата е една от възможностите за публично-частно партньорство, което вчера министрите представиха пред китайски инвеститори.

"Благодаря на всички мои колеги от правителството, които са изключително добре подготвени за срещите и представят потенциала на България и възможностите за инвестиции у нас", коментира премиерът.

Днес всички делегации от формата 16+1 вече са в Пекин. Тази вечер Борисов ще даде прием в българското посолство и ще се срещне с българската общност в Китай.

"Това е първото ми официално посещение в Република Китай, след като за съжаление на предишните покани бях възпрепятстван да се отзова. Затова в утрешния ден посещението ще излезе от формата 16+1. Тогава ми предстоят индивидуални срещи с премиера и президента, на които им благодаря за перфектната организация и гостоприемството, с което посрещат нашата делегаци", каза Борисов и допълни, че министрите ще се срещнат с ресорните си колеги.

"Считам, че с това си посещение затвърдихме активната политика между двете страни и съм убеден, че ще допринесем за задълбочаването на двустранните си взаимоотношения, чийто потенциал е огромен", доволен е премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар