Снимка: flickr
fallback

Парламентът се съгласи с исканите от кабинета промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. С тях се въвеждат така наречените данък "Уикенд" и данък "Градина".  

С първия се предвижда да не се възстановява изцяло ДДС на фирмите за закупени имоти и вещи на стойност над 5 000 лева.

Oще по темата

Законът предвижда срок до 29 февруари 2016 г. фирмите, които вече са си приспаднали ДДС, да подадат декларация в НАП, че ще се съобразят с промените.  

Данък "Градина" пък бе наречена промяната, според която от догодина собствениците на поземлени имоти, които се намират в строителните граници на населените и са със статут на земеделска земя и чието предназначение не е променено, ще плащат имотен данък.

Новите данъци бяха разкритикувани от дясно и ляво. Петър Славов от РБ попита вносителите дали са наясно, че уикендът на един човек със среден бизнес е различен от уикенда на чиновниците. 

"В България бедните плащат, а дясното управление пие дванайсетгодишното си уиски, със сьомгата и хайвера. В същото време хората нямат възможност да пратят децата си на училище", възмути се лидерът на БСП Михаил Миков.

"Преди беше данък "Колиба", сега е данък "Градина", утре ще е данък "цървули", каза още той.  

Депутатите отхвърлиха искането на БСП да се намали на 5% ДДС за бебешките храни и стоки. Не бе прието и предложението на социалистите да се възстановява авансово платения годишен данък на хората с минимална работна заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

да си имаме уважение

преди 8 години

данък *** не може, в никакъв случай, всички политически *** са не щавени ***, как ще плащат данък за себе си?!

19

g

преди 8 години

Хахааааа....Правилно ни се присмиваха гърците и викаха..."Тихо...да не събудим българите''....Пълен резил.....Не народ, а м.ъ.р.ш.а.!!!

18

потомък на Левски

преди 8 години

А ние какво....????? Позорно мълчим..... Срам! Народе...!!!!Трябва да сложим край на тези безобразия.....и то съвсем скоро...с дела!!!!Стига сме псували по масите и драскали в социалните мрежи!!! Време е да се обединим....време е да покажем, че не сме ***....Време е да покажем какво можем...ВРЕМЕ Е!!!

fallback