Снимка: архив Bulphoto

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и колегата му Десислав Чуколов се отказаха сами от депутатския си имунитет.

Двамата са внесли заявление за това тази сутрин в Народното събрание - 8,41ч. Новината съобщи шефката на Народното събрание Цецка Цачева.   

Сидеров и Чуколов се отказаха от имунитетите си в "12 без 5" - минути преди парламентът да гласува свалянето на депутатската им защита.  

Още по темата
Имунитетите на двамата депутати бяха поискани от главния прокурор Сотир Цацаров заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ в края на изборния ден на 25 октомври. Обвинител номер 1 поиска и ареста на двамата.  

Временна комисия в парламента, посветена на казуса, миналата седмица разреш сваляне на имунитета и ареста на националистите. Предстои днес депутатите да се произнесат за задържането на Сидеров и Чуколов.

Както Dnes.bg вече писа, с решения от 5 ноември Народното събрание сне имунитета на двамата и даде разрешения по исканията на главния прокурор за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за първият им "десант" по Раковска. Тогава лидерът на "Атака" на своя глава реши да проверява магазинче за цигари до Театралната Академия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase