Победата на Георг Спартански скараха ГЕРБ и РБ. Снимка: БТА

Не мисля, че Плевен ни е подарен, обяви Настимир Ананиев от Реформаторския блок в предаването „Лице в лице” по bTV. По думите му новият кмет на града Георг Спартански е направил много силна предизборна кампания и сам е убедил плевенчани да гласуват за него.

Още по темата
"Не сме в средновековието да се подаряват градове с хора", допълни Ананиев по повод изказването на премиера Бойко Борисов. Според реформатора гражданите на Плевен са използвали своето право на избор и те са избрали кой да подкрепят.

"В Плевен се конкурираме за един и същи избирател - за десния", допълни Ананиев. Според него по този начин хората могат да изберат по-добрата политика и по-добрият кмет. Ананиев припомни, че дори в самия РБ има конкуренция между отделните партии и това се вижда от преференциите на местния вот.

"Точно тази конкуренция ражда добрите резултати и така предлагаме по-добри кандидати”, поясни Ананиев.

Както Dnes.bg съобщи, в изборната нощ премиерът Бойко Борисов бе видимо раздразнен от пост на здравния министър Петър Москов в социалната мрежа Facebook, в който бе написано: “Плевен падна”.

"Да се казва, че Плевен паднал като при падишаха едва ли не се освободил от някой", възмути се Борисов. Той помоли Реформаторите да бъдат по-толеранти. Лидерът на ГЕРБ обясни, че е положил огромни усилия, за да може партията му да загуби този град.

"Сърдят ми се съпартийците", каза той. Малко по-късно пък Борисов разказа, че сам не би гласувал за кандидата на ГЕРБ в Плевен като видял, че боядисвал велоалеите с блажна боя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase