Снимка: Булфото, архив

В България никой не иска да върши работа. Всички искат да са на позиция за казват какво да се работи, всеки търси на хляба мекото, оплака се лидерът на партия "Глас народен" Светльо Витков.

Още по темата

След последните избори той – наКонтения, и Венци Мицов влязоха в Общинския съвет на София.

"В началото мислех, че управляващите са виновни. След четири години разбрах, че и управляваните са виновни, защото не са активни и нямат желание за активност", коментира Витков пред Нова тв.

"Ние сме най-обикновени хора, които всеки ще може да намери по всяко време. Това досега не се е случвало", категоричен бе Венци Мицов.

Той обясни мотива на двамата да влязат в политиката така: "Когато се събудиш на 40 и видиш, че всичките ти приятели са заминали за чужбина, че има хора, които се ровят в кофите за боклук, тогава взимаш нещата в свои ръце".

Мицов се зарече, че ще покаже на хората кои са техните представители в политиката, защото сега столичани нито си знаят районните кметове, нито общинските съветници.

"Нашата работа е да се погрижим за дребните неща, които интересуват хората, градинката, където да си разходиш кучето, велосипедната алея, паркинга. Когато видиш нещо нередно, събираш подписка и я внасяш в общинския съвет", настоя новият общинар.

Мицов даде заявка да опита да промени сайтовете на районите в София, защото сега изглеждат така, сякаш са направени като в час по трудово обучение в училище.

"Търсете ни, за който проблем можем да решим, ще го направим, но само не ни търсете за неща от типа на имаме 3000 лева да дадем дарения за някаква църква, как да го направим", призова Светльо Витков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase