Снимка: Булфото, архив
fallback

В ЦИК е постъпил само един сигнал от избиратели, че в Първомай членове на секционна избирателна комисия (СИК) се държат агресивно. Проверка извършва общинската избирателна комисия (ОИК), съобщи пред БНР говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Oще по темата
Всички 7155 избирателни секции са отворени, няма информация за неоткриване на изборния ден, поради неявяване на членове на секционни избирателни комисии.

Камелия Нейкова припомни, че при местни избори организацията на територията на изборния район е ангажимент на общинската избирателна комисия.

"ЦИК може само да оказва методическа помощ в ОИК, но предвид ситуацията след първия тур в Столична община с новото ръководство на ОИК-София направихме работна среща вчера и предходния ден. В зала 1 на НДК е създаден добър ред, така че преносителите на протоколите да могат да ги предадат спокойно. Този път няма основание за тревога", допълни тя.

Всички ОИК ще приемат по-малко протоколи, така че секционните избирателни комисии би трябвало по-бързо да отчетат резултата в съответната секция и да предадат своите протоколи в общинската избирателна комисия, заяви още Нейкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

Възможно ли е в демократично време да има изборни победи с 85% или с 96% ?Такива имаше на първия тур на изборите.На тях би могъл да завиди и Ким Чен УН. Факт !Никой не може да ме убеди, че няма фалшификация и манипулация на изборните резултати !

2

какво ли значи

преди 8 години

Много обтекаема вест какво трябва да се разбира под агресивни ,бият шамари или нареждат кой е правилния вот уточнете се .

1

Волен Сидеров

преди 8 години

Атака - победа!

fallback