Снимка: архив Булфото
fallback

ДПС загуби две крепости в Разградско – Исперих и Кубрат. По неофициални данни досегашните кметове на двата града Бейсим Басри и Гюнан Халил са изгубили балотажите, съобщи "Дарик".

Новият кмет на Исперих ще е Бейсим Руфад, издигнат от Инициативен комитет, но е подкрепен от партията на Илияна Раева "Обединена България". Зад Руфад застана и независимият депутат, изключен от ДПС, Гюнай Хюсмен.

Новият кмет на Кубрат ще се казва Бюрхан Исмаилов. Той се яви на вота като кандидат на коалиция "Време за промяна", включваща "Българска нова демокрация" и "Обединена България".

Обединена България е спечелила и 5 от 6-те балотажа за селски кметове: в Райнино, Голям Поровец, Свещари, Беленци, Вазово. 

ДПС загуби и друга своя крепост – Гърмен. Там Минка Капитанова победи кандидата на партията на Местан Ахмед Башев.

Капитанова управлява размирната община и през миналия мандат, но от името на ДПС. Преди нея кмет бе опонентът й Ахмед Башев, който стана депутат и посочи нея за свой наследник. Капитанова спечели частичните местни избори през 2013 година.

На тези избори старата нова кметица бе подкрепена от коалиция "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен". Тя бие Башев с около 1000 гласа.

ДПС спечели обаче ключова община – Белица. Радослав Ревански победи кандидата на ГЕРБ Иван Богданов.

"Смазахме ги с 4000 на 2000 гласа", каза по телефона Ревански, минути след като станаха ясни резултатите от вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

SCHWARZ FREIHERR

преди 8 години

ДПС беше и остава като най-голям фактор в посочените общини. Впоследствие ще стане ясно кой е спечелил наистина!

7

грудев

преди 8 години

за протокола - ПП Обединена България спечели 4 места на общински съветници и в Община Белица, т.е. "победата" на ДПС съвсем не е толкова пълна :)

6

Анонимен

преди 8 години

Ердоган спечелисега ще видите кой какво печеликой ще вземе еврата кой заеми

fallback