Снимка: БТА
fallback

На тези избори са гласували най-малко избиратели от историята на демокрацията досега, каза социологът Кольо Колев.

Това показва криза на демократичната институция, на традиционните политически партии, има търсене на алтернатива, допълни той. По думите му най-пазената тайна е колко избиратели са гласували.

Според Колев изборната активност е фалшива и вероятно под 50 на сто са гласувалите.

Oще по темата

Той допълни, че на тези избори има пренареждане на политическият пъзел - резултатите ясно показват, че Реформаторският блок имат тази политическа тежест, която показа на първия тур.

"ДПС не си погледна собствените резултати - те се явяват трета политическа сили, но резултатите им са основание за сериозно премисляне на политическото им състояние", каза още Колев.

Социологът Антоанета Христова смята, че независимо, че има вътрешно напрежение в коалицията между ГЕРБ и РБ, независимо от страховете и конфликтите, то стратегическият интерес е те да довършат мандата.

"Социалистите имаха грешна политическа кампания и заложиха на грешните лица, нямат активни политики", допълни тя. По думите й БСП в момента не е тръгнала да излиза от кризата, в която беше попаднала. Според Христова не е имало кампания, тя е била технологична и свързана само с впечатления за купуване на вот.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

se

преди 8 години

Тази подчиненост на една партия ще ни донесе доста беди в бъдеще.Трябва да има опозиция за да има коректив.Политиката на ГЕРБ в общините е свързана с теглене на много места на заеми.Пример е Пловдив.Данъците скочиха а задлъжнялостта на общината се увеличава с всеки мандат.Да строй се но какво.Лъска се имиджа и се реиновират остарели обекти за да може туристите да идват.Но къде ???В хотела на кмета и за интересите на малцина олигарси.А народа си чупи краката по тротоарите и псува градския транс.

19

Solar Power

преди 8 години

До !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Моя дядо пък комунистите го вкараха в затвора. Излезна и след година си замина.

18

Анонимен

преди 8 години

Мда...очертава се диктатура...

fallback