Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан отказа да прави политически заключения за атентата срещу Алексей Петров на фона на балотажа на местните избори след два дни.

Още по темата

"Имаме силно очакване да има официална позиция на специализираните органи и този случай да не се експлоатира за тяснопартийни цели и да не повлияе на свободната воля на българските граждани", посочи той.

"А що се отнася до политическата оценка за случилото се, не смятам, че два дни преди балотажа е подходящата среда за политически оценки, защото каквато и да е тя, ще носи риска, че няма да бъде съвсем обективна, бих призовал и другите политически сили да не правят прибързани глобални заключения", каза Местан.

Тази сутрин бе извършен неуспешен атентат срещу Алексей Петров. По бронираната му кола бе стреляно с два гранатомета едновременно. При атаката няма пострадали.

Според полицейски източници се издирва червен "Опел Астра" с крадени номера, от който се смята, че е стреляно.

Инцидентът стана в квартал "Кръстова вада", близо до бул. "Черни връх". Там, на ул. "Арарат", се намира домът на Алексей Петров.

Това е втори неуспешен атентат срещу Алексей Петров. Първият бе на 15 август 2002 г. Петров е подсъдим по мегаделото "Октопод", което през февруари започна отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase