Снимка: Булфото, ахрив

Стреляха с гранатомет по Алексей Петров в столичния квартал "Кръстова вада", на бул. "Черни връх". Мощната стрелба вдигна на крак полицията рано тази сутрин, съобщи Нова телевизия.

В момента върви операция по издирването на кола, от която се предполага, че е стреляно. Стрелбата е чута от хората в близките кооперации в квартала.

Зрители на Нова съобщиха, че са чули две експлозии в района.

Още по темата

Шефът на СДВР Младен Маринов потвърди новината. Няма ранени, самият Петров също не е пострадал.

Това е втори неуспешен атентат срещу него, първият бе на 15 август 2002 г.

Алексей Петров е подсъдим по мегаделото "Октопод", което през февруари започна отначало.

Причината – процесът бе преразпределен на нов съдия-докладчик - Атанас Атанасов, защото ВСС погна съдия Румяна Ченалова, която бе отстранена от делото, след като френският посланик в София я нареди сред "гнилите ябълки" в съдебната система заради казуса "Белведере".

Така пет години след шумната акция срещу Алексей Петров и около четири години, след като процесът по делото "Октопод" стартира на съдебна фаза, то ще започне отново на първа инстанция.

Алексей Петров е бивш съветник на някогашния директор на ДАНС Петко Сертов. Той е в управлението на застрахователна фирма, преподавател в УНСС, както и доктор на икономическите науки и издател.

Петров стана известен покрай скандалите в родното ФБР в последната година от управлението на правителството на Сергей Станишев.

Алексей Петров завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 год. в силите за сигурност.и в силите за антитероризъм до началото на 1990-те години.

* информацията е актуална към 9.50

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase