Снимка: Булфото
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл две писма с искания за сваляне на имунитета на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Изцепките на двамата са събрани в 500 страници.

Първото писмо е свързано с инцидента в самолета от Варна, а второто е за издънката на столичната улица "Георги Раковски".

Oще по темата

В огромния обем материал са включени и свидетелските показания на хората, които са присъствали по време на инцидентите.

"Човек и малко да прочете, ще стане свидетел на гаменско и нелицеприятно поведение от тези двама депутати", каза пред БНТ Гроздан Караджов, член на парламентарната комисия, която движи казуса за свалянето на имунитета на избраниците от Атака.

По думите му, двамата депутати не са се запознали със съдържанието на двете писма и показанията.

"Утре по първото искане на прокуратурата е възможно да има решение каквото и да е то в парламента. Второто искане на главния прокурор ще бъде внесено в пленарна зала след неделя. Казусът, пред който ни изправиха Сидеров и Чуколов е уникален. Истинската причина за тези случки е целенасочена. Има едно желание за подобен тип хулигански пиар на тези политици. Чрез него те печелят симпатизанти и фенове. И час от тези фенове са по-ентусиазирани, когато се явяват пред урните", каза Гроздан Караджов, цитиран от "24 часа".

Вчера, в края на работния ден, парламентарната комисия реши да свали имунитета на Волен Сидеров заради инцидента на "Раковска” преди две седмици.

"Взехме решение да предложим в пленарна зала разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов", коментира Димитър Главчев, председател на комисията.

Решението на комисията предстои да бъде гласувано от Народното събрание.

Самиятт Волен Сидеров също не бе допуснат на заседанието и обяви, че това не е комисия, а трибунал. По думите му комисията се е събрала с определена цел, а това е изключително опасно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

ясно

преди 8 години

Октоподът схруска Волен Сидеров

129

Анонимен

преди 8 години

Цацко колко листа събра среку наркодилъритеНие сидерчо си го знаем. Той все вдига шум за нещоАма.. сега е по- сериозно. Говори се за наркотициА прокуратурата мълчи

128

Анонимен

преди 8 години

Парламентът бързо запущи устата на Сидеров, щом стана въпрос за наркодилъриАма Сидеров си драка. Що не го закачаха преди?....Отговорът е - мълчание

fallback