Снимка: БТА
fallback

Има сериозно опорочаване на изборните процедури, а ЦИК и досега не е предоставила данни каква е била избирателната активност в деня на местния вот като брой гласували, а не като проценти, обяви кандидатът на "БСП Лява България" за кмет на София Михаил Мирчев на пресконференция в БТА.

Oще по темата

По думите му вече са започнали подписки с искане за касиране на изборите в столицата.

Според него Изборният кодекс дава възможност в ОИК да има повече от 19 членове и така да се спести драмата в "Арена Армеец" около предаването на изборните протоколи.

Като аргумент за нечестните избори Мирчев посочи данните от предварителните социологически изследвания, които по думите му се различават доста от първоначалните изборни резултати. Според него подобно разминаване може да бъде в рамките на статистическата грешка от 2-3%, но не и повече.

Мирчев припомни, че прогнозата за резултата на Йорданка Фандъкова е бил около 42-45 процента от гласовете на избирателите, а тя е достигнала до 60%.

Кандидатът на БСП за София коментира и нахлуването на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ, като по думите му това е добре обмислен сценарий с цел отвличане на общественото внимание от изборния процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

по-бавно

преди 8 години

Нещастнико 16, айде да си уточниш кога е законно - да има достъп в залата, или да няма! Щото имаш противоречие - ако имаш капацитет да го схванеш! А пък тея от залата не ги мисли - ще си вземат парите и ще забравят! И много от тях имат бъдеще в театъра!

26

ай чао

преди 8 години

Довижданеее...! Довижданеее....!

25

Анонимен

преди 8 години

Видими резултати! Не е важно кой гласува, а кой брои... и коригира протокола. Май сме си в тоталитаризма не с единя крак, а направо с двата крака.

fallback