Снимка: bTV

Моят плакат обиколи пространството, но вниманието се насочи само към прическата ми, а не към това, което предлагах като програма. Не подозирах, че това ще е акцентът, каза пред bTV Антоанета Лазарова от село Гаганица, която беше кандидат-кмет от листата на БСП.

Тя привлече погледите в предизборната кампания с външния си вид, по-точно с ексцентричната си коса.

Това е моята визия от 45 години, натърти неуспялата кметица. "Тази прическа се поддържа много лесно, сама си я правя, но не смятах, че ще има такова внимание към визията ми", обясни тя.

Още по темата

Кандидат-кметицата от БСП заяви огорчението си от "елементаризма в рекламата", която е съпроводила кампанията ѝ. Чула е за себе си необичайни сравнения – с гейша например.

Лазарова обаче се чувства морален победител, защото "успях да освободя хората от страха и зависимостите им".

"Тези, които гласуваха за мен вече са силни хора. Сега те могат да устояват принципите си, да се борят за правата си", заяви Лазарова по повод загубата ѝ на местните избори пред кандидата от ГЕРБ и досегашен кмет Емил Първанов.

Тя отново повтори, че ни най-малко не е подозирала, че „ще заостря вниманието на хората с моята визия“. "За нея отделям 20 минути, това е моето лично време, с което се съобразява цялото семейство", обясни тя.

Въпреки че не пожела да говори за външния си вид Лазарова сподели, че косата наистина се изтощава от емблематичната ѝ прическа. Тя призна, че има специални маски за косата си, защото е "задължение на една жена да поддържа косата си".

Кандидат-кметицата сподели мнението си за местни управници, които последователно са издигани като кандидати на различни партии. "Как да го нарека освен "политическа нечистоплътност", отсече тя.

Неуспялата кандидат-кметица отдава част от загубата си с "изборния туризъм", който се е провел в селото. По думите ѝ стотина души са дошли в изборния ден, за да защитят досегашния кмет Първанов.

"Дойдоха хора дори от София с целите си семейства", обясни тя.

Относно трудовия си стаж и работата й във ВИС 2 Лазарова разкри, че "преди демокрацията 17 години съм завеждала туристическото бюро на Съюза на българските автомобилисти в Михайловград, сега Монтана", занимавах се и със застрахователна дейност.

Тя разказа за спекулациите за годините, когато е работила във ВИС-2, тогава е оглавявала застрахователния офис на фирмата в област Монтана. "Бях единствената жена управител на ВИС 2 на техен клон", с  гордост натърти Лазарова.

Тя призна, че е запазила изключително красиви спомени от колегите от охранителната фирма на ВИС 2 - "силни, честни, искрени, справедливи момчета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase