Снимка: Булфото

Комуникацията с Волен Сидеров снощи не беше съвсем възможна, призна пред bTV главният секретар на МВР Георги Костов.

Още по темата

По думите му човекът, който удари Волен Сидеров, е задържан. Той е жител на столицата, не е служител на полицията и не е част от средите на преподавателите и студентите в НАТФИЗ.

По думите на Костов ескалацията на напрежението е дошла след 22.00 часа, когато цялата полиция е била ангажирана с охрана на изборния процес и извозването на бюлетини. Според него мястото и времето на случилото се явно не са избрани случайно.

"Не е имало никаква проява на каквато и да е агресия от гражданите, студентите и преподавателите към колегите, които осигуриха обществения ред снощи", категоричен бе Костов.

Той допълни, че лидерът на "Атака" е разпитан в определено процесуално качество в Първо районно, но отказа да коментира неговите показания. Според главният секретар на МВР обаче е необходим обществен дебат по темата що е то имунитет на народен представител, на кандидат за народен представител и кандидат за общински съветник и докъде следва той да се простира.

Костов посочи още, че ще има пълно документиране на случая и полицаите също ще бъдат проверявани, тъй като Волен Сидеров е обявил, че се опитват да го убият, а това е поръчано от главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase