Снимка: Нова телевизия

Излезте и гласувайте, граждани! Това заяви президентът на България Росен Плевнелиев, който също даде своя глас днес.

Президентът гласува за местен вот и референдум. И на него, както и на премиера Бойко Борисов,  му отне не повече от три минути, за да упражни правото си на глас.

"Нека утвърдим референдумите в България. Вярвам, че системата може да работи. Много е важно гражданите да гласуват. Нека покажат, че имат позиция", допълни той.

Плевнелиев призова да гласуваме за пряката демокрация, която да процъфти и да обогати нашата демократична система.

"Нека всички излязат и да гласуват, за да покажат, че народът има мнение, има позиция, че иска да бъде питан и иска да бъде чут", каза още той.

Държавният глава заяви, че оставя на експертите, които знаят как се правят избори, за да могат те да се случат по най-коректния начин. Той благодари на политическите партии за това, че уважиха деня за размисъл вчера, спрямо това, което бе на парламентарните избори през 2013 г.

"Сега е по-добре", коментира той.

Росен Плевнелиев припомни, че тогава покрай аферата "Костинброд" дори в деня за размисъл бяха погазени правилата.

"Сега е по-спокойно. Вярвам, че можем да работим, много е важно обаче, гражданите да излязат и да гласуват. Често се оплакваме, че системите в държавата не работят оптимално, често си казваме, че доверието на хората в държавните институции и политиците е ниско. Единственият начин това да се подобри е българите да излязат днес и да гласуват. Нека да покажат, че имат позиция", каза още той.
 
"Да гласуваме масово, да гласуваме за добри стопани, които да променят населените места за добро. Нека всички покажат, че народът има мнение", каза Росен Плевнелиев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase