Снимка: ЦИК
fallback

Поради проблем с претоварване на сайта на Централната избирателна комисия все още няма официални данни за избирателната активност. Това каза на брифинг Цветозар Томов, говорител на ЦИК.

Той коментира, че по отношение на данните за избирателната активността, проблемите на сайта са затруднили събирането на тази информация.

Oще по темата
25 окт 2015 11:31
14

"Беше предвидено да се събира чрез имейли. В ход е организирано допитване до общинските избирателни комисии, но не сме в състояние да обобщим резултатите“, каза той.

От вчера сайтът на Централната избирателна комисия, който би трябвало да информира гражданите в коя избирателна секция да гласуват и как да подадат вота си, не работи. При опит да се влезе на www.cik.bg се появява само кеширана версия на стартовата страница от петък вечер, на която броячът уведомява, че "До изборите остават 6 часа и 03 минути. При опит да се влезе в която и да е в секциите на страницата се изписва текст "Грешка 522".

82 жалби са постъпили в ЦИК, каза на брифинга другият говорител Александър Андреев. „От тях има нарушения както в рамките на изборния процес, така и нарушени права на избирателя, при които при гласуване не са му подадени всички бюлетини“, обясни той, цитиран от "Фокус"

По думите му, избиратели са допускани да гласуват в две кабини. „Има нарушения на предизборната кампания в различни места. Разлепени са материали на политически сили в близост до секциите от симпатизанти на политически сили. Нарушения има в рамките на кампанията“, каза Андреев.

Стана ясно, че са възникнали нарушения за наличие на престъпление за купуване на гласове. По отношение на случая в Поточница, от ЦИК посочиха, че са предприети необходимите мерки и бюлетините пътуват дотам.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 8 години

Защо за гр. Русе няма никакви изборни резултати?

37

Анонимен

преди 8 години

Така е у нас. Всички гласувания се трансформират към една партия. Партия на честните, интелигентните, образованите, умните, проевропейските настроените и патриотично мислещите от .....ГЕРБ. И след Великата Поредна Победа реките от мед и масло ще потекат, в амброзия и нектар ще се потопят единствено заслужилите членове на тази партия, дали най-милото на вожда си, Достойнството.

36

Анонимен

преди 8 години

Нека стъкмистиката започне......сега!!! ББ.

fallback