Снимка: БНТ
fallback

Над една трета от българите не знаят, че освен местни избори, тази неделя се провежда и референдум. Това показват данните от национално представително проучване на „Галъп” за обществените нагласи към местния вот и националното допитване, направено по поръчка на Нова телевизия и Българската национална телевизия.

91% от анкетираните посочват, че  на 25 октомври се избират местни органи на властта, докато едва 64% знаят, че ще се гласува и на референдум.

Близо 10 на сто от запитаните изобщо не знаят за какво се гласува.

81 % от анкетираните са заявили, че кампанията за референдума не им е повлияла. Едва 1/10 от хората твърдят обратното, а 5 % коментират, че изобщо не е имало кампания.

"Опитът от такива изследвания показва, че около 30% от хората вземат решения по време на кампанията", коментира Първан Симеонов, директор на "Галъп интернешънъл болкан". 

"Все пак този референдум трябва да има по-висока активност  от референдума за АЕЦ "Белене", защото той съвпада с изборите. Така гласи логиката", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 8 години

КО ... НЕ!

28

Анонимен

преди 8 години

Za balgarskata darjava, naii-vajnoto e da se mnoji prostotiata i chalgata!.Darjavata provalya referunduma v ugoda na DPS! Spete balgari spete, pa posle kudkudyakaite , " Koi?". Blagoi ot Sofstroi!

27

Анонимен

преди 8 години

Писах OXI

fallback