Снимка: БТА, архив
fallback

Вътрешният министър Румяна Бъчварова е поискала увеличение на бюджета на МВР за следващата година.

Искаме повече средства, за да можем да извършим по-добре дейността си, как ще бъде разпределено, е въпрос на конкретно оперативно управление, обясни тя, но не посочи сума.

Бъчварова уточни, че има много направления, които се нуждаят от допълнително финансиране - за поддръжка на информационните системи, за издръжка и капиталови разходи.

Всички услуги за гражданите, предоставяни от МВР, ще бъдат отделени в Държавно предприятие към ведомството, което по думите на министъра ще може самостоятелно да се развива.

Става въпрос за друга финансова система, при която вместо тези пари да отиват в бюджета и оттам да идват като трансфери в МВР, ще остават в дружеството, което ще може технологично по-добре да се развива, допълни тя, цитирана от БТА.

По думите й идеята е в това дружество да работят основно хора по трудово правоотношение, в Министерството да останат държавните служители, а в полицията - полицейските служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

герб са мивки за еакулации

11

55

преди 8 години

И тези са ви много!В кварталите и селата няма жив полицай!Къде са питам?

10

Ха

преди 8 години

Какво увеличение... Да вземе да си стегне подчинените не да седят в канцеларийките си, ами да излязат на терен, да поработят на място и то качествено. не после всички престъпници да се освобождават поради грешки или несвършена работа на подчинените й. Пример - 2 год пускат хората молби поради измама със самолетни билети, хората на Бъчварова не можели да го открият и подведат под отговорност, а репортерите от Нова го откриха за 2 дни. И пак няма реакция. И да искаш пари е наглост. Работа трябва!

fallback