Мостът, при който стана инцидента със застреляния мигрант. Снимка: Булфото

"Граничният полицай, който застреля мигрант в Средец, е възпрепятствал 50 афганистанци да дойдат в София. Вместо да се изплаши и да избяга, той е опитал да ги спре. А ние го нападаме". Това заяви депутатът Емил Димитров - Ревизоро по повод инцидента край българо-турската граница от четвъртък през нощта пред Нова тв.

"Това можеше да е ден на срам. Можеше граничните полицаи да се обърнат настрана. Ако тези мигранти бяха успели да си хванат някакъв транспорт, тях вече не можем да ги заловим", изтъкна депутатът от "Патриотичния фронт". 

Още по темата

"В момента „Цар Симеон” е „Малкият Багдад”. София е европейска столица, а не е "талибан сарай", допълни той.

 Относно това дали полицаят Вълкан Хамбарлиев е трябвало да стреля, той попита: "Когато 50 души тичат през нощта към вас, как ще разберете дали са въоръжени или не?".

 Същевременно, експертът по сигурността проф. Николай Радулов изрази тревога, че силите ни по границата не са достатъчно добре оборудвани: "Има хора, които не са минавали подготовка. Самите граничари са много зле оборудвани. Хората, които са командировани пък въобще не са оборудвани и подготвени за работа на границата".

 "Въпросът за некомпетентното управление е свързан с това, че в Гранична полиция преди няколко години бяха съкратени 1200 души, а сега ще бъдат назначени само 200. Тези 200 души сега се набират и се обучават и чак догодина може би ще започнат да работят", изтъкна Радулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase