Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. Снимка: архив, Булфото

Реформаторският блок трябва излъчи свой кандидат за президентските избори следващата година, убеден е съпредседателят на дясната коалиция Радан Кънев.

По думите му, Реформаторите трябва да гарантират промяната на дясното в България именно чрез президентските избори.

"Може би трябва да помислим за общи предварителни избори в дясно през 2016 година за излъчване на десен кандидат за президент", заяви той пред Нова телевизия.

Лидерът на ДСБ беше категоричен, че правителството трябва да бъде съхранено, но за да се направи избора към дясно управление, трябва да се мине през местните избори и през президентските избори през следващата година.

"Може би тогава ще се случи големият сблъсък – реален избор на дясно и дистанциране от АБВ И ДПС или търговски мнозинства в центъра, при които всичко е "под масата", допълни още Кънев.

"Много е труден парламентът, много са трудни мнозинствата, но трябва да решим дали водим или не водим дясна политика, водим ли реформаторска политика или не водим", отсече той.

Радан Кънев коментира и промените в Конституцията. "След една година управление в този политически сезон трябва да покажем смелост и избор. Изборът е ще прокараме ли промените в Конституцията, които са плод на много тежък компромис или ще ги подменим", заяви той Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase