Снимка: БТА
fallback

Демокрацията става само тогава, когато поколенията сме заедно и се държим здраво за ръцете си, каза днес вицепрезидентът Маргарита Попова, която откри часовете по демокрация и право в ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" в Разград, цитирана от БТА.

Тя посочи, че се гордее с програмата "Часове по демокрация", която е съвместен проект - неин и на германската Фондация за международно правно сътрудничество. Преди Разград курсът вече успешно е преминал в четири училища в Ловеч, Благоевград, София и Пазарджик.

Вицепрезидентът смята още, че часовете по демокрация ще подпомогнат да не се прикриват недъзите не само на днешния ден, но и на много напредналите демократични държави, които имат висок стандарт на живот, но всъщност страдат от много недостатъци в своето демократично развитие.

Маргарита Попова коментира и темата за бежанците, провокирана от разградчанин, който я посрещнал в двора на училището с въпроса "Защо бежанците в България консумират три пъти повече отколкото нашите граждани".

Тя отбеляза, че от този въпрос много я заболяло не за друго, а защото знае, че много хора са в състояние да го зададат. Няма неудобни въпроси, има неудовлетворителни отговори, заяви Попова и обясни, че не е правилно Балканите и Източна Европа да се възприемат като място, където живеят безсърдечни хора, които не знаят какво значи състрадание.

Според нея не може да не съжаляваме майките, които носят на ръце своите гладни, голи и плачещи деца, с които бягат от войната. Ако показваме на бежанците, че са нежелани, у тях ще се затаят гняв и омраза, които след време могат да се обърнат срещу нас, каза вицепрезидентът.

По думите й тогава вместо да работят и да се грижат за семействата си, те ще посегнат към оръжието и ще поемат пътя на една структура, за която говори цял свят - Ислямска държава. За да не се случва това трябва да сме по-смирени и да помагаме на хората, които имат нужда от помощ, допълни вицепрезидентът Маргарита Попова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

stamatovia

преди 8 години

Смирението трябва ли да е съпроводено с навеждане или може само с падане по очи пред "бежанеца"? Не мога да понасям тази жена от момента в който Борисов я назначи за вицепрезидент и сега виждам колко съм прав. А с такива политици врагове не ни трябват.

73

Биби

преди 8 години

Треа да те "ф"карат в лудницаТеб и всички продажни европейскилидери.ко искате,тия животни да изнасилват децата ни,жените ни и накрая и нас??? Събудете сеБЪЛГАРИ

72

Елена

преди 8 години

госпожо Попова,не е ли време да се сьбудите вие там в парламента... За какво да се смирим,да продьлжават да ни газят ли??? Да ми е жал,за "голи и боси деца" ,за родители ,които не искат да работят за 1000-1200 лв. заплата ??? Засрамете се,нашите деца ходят голи и боси,ние взимаме заплати много пьти под 1000 лева,нашите родители карат месеца с по 200 лева пенсия, а вие ще ми говорите да се сьжалим над тези ,даже не знам как да ги нарека ... Засрамете се.... На вас не Ви ли е жал за нас,бьлгарите?

fallback