Тодор Танев. Снимка: БТА

Увеличение на заплатите на учителите ще има. Въпросът обаче е откога и с колко, а просветният министър Тодор Танев още няма отговор, защото чака разчетите на финансист номер едно Владислав Горанов.

Още по темата

Още в началото на септември стана ясно, че Горанов е обещал да предостави допълнително 20 млн. лв. за средното образование.

Вчера след редовното правителствено заседание отново е потвърдил пред Танев, че ще има скок на възнаграждения за преподавателите, но не е уточнил в какъв размер с мотива,че сега се прави бюджетът за следващата година.

"След две – три седмица обаче вече ще се знае", увери днес просветният министър. Танев отсече, че ще настоява за скок на заплатите.

Според него обаче финансовото министерство трябва си направи добре сметката, защото след като един път увеличи парите за учителите, няма връщане назад.

"Ако тази година се увеличат заплатите, следващата не могат да се намалят. Ако тази година за два -три месеца се отделят 20 милиона лева, то за следващата ще са 100 милиона", обясни Танев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase