Михаил Миков. Снимка, архив: Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува промените в Конституцията, които парламентът започна да разглежда на първо четене. Шефът на червените обяви и че партията му няма да ги подкрепи. Миков нарече преговорите за подкрепа на промените пазарлък за гласове. Според него начинът, по който ще гласува всяка от партиите, ще покаже дали тя е в опозиция, или е част от мнозинството. 

"Ние от БСП няма да участваме в това мнозинство не само защото сме в опозиция, а защото сме последователни", каза лидерът на БСП. Той нарече клише говоренето за политическа воля, което според него е омръзнало на хората. 

Лидерът на БСП разкритикува механичното делене на квоти и попита мнозинството къде би сложило Сотир Цацаров, който дълги години е бил съдия, а сега е главен прокурор. Миков нарече волята за съдебна реформа лицемерна. 

"Сериозната дискусия на парламентарния подиум не се състоя", каза той и попита правосъдния министър колко пъти е упражнил важното право за повишаване, понижаване, преместване и освобождаване на прокурори и следователи. "Лесно е да се казва, че има корумпирани, но колко пъти сте предложли освобождаване или преместване", попита още лидерът на БСП. Миков разкритикува и промените около Инспектората, които напълно променяли идеята за него. 

"Формираният пазар няма да заблуди партньорите и обществото, ние няма да подкрепим промените", беше категоричен соцлидерът. 

"Винаги ще има тъмни сили, които ще се опитват да противодействат", отвърна реформаторът Петър Славов. Той призова всеки, който не е съгласен с промените, да внесе своите. Патриотите ще подкрепят измененията, обяви от името на фронта Християн Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase