Снимка: архив, Булфото
fallback

"Имаме силни кандидати за кметове, които биха могли да представят една по-различна визия за управлението на всяка една от общините." Това каза Георги Първанов на среща в Добрич, предаде Агенция "Фокус".

Лидерът на АБВ е уверен, че всеки от претендентите за кметския пост от неговата партия има потенциал. "Някои са го доказвали макар и в друго качество, други са го доказвали на работното си място. Имат характер, имат воля и мисля, че нещата ще станат. Има идеи“, заяви Георги Първанов, отбелязвайки, че всичко това е важно за гражданите на Добрич. Той допълни, че АБВ има своите кандидати в около 280 общини и райони. 265 са общините.

Всичко това означава, че на практика АБВ в почти 100% от общините издига свои кандидати, каза Георги Първанов. Преобладаваща част са само кандидатите на партията, на други места са в коалиция, на трети места подкрепят независими кандидати.

"Това означава, че след изборите ние имаме всички основания да очакваме АБВ да има една широка мрежа на представителство в местната власт. Аз очаквам, че от тези наши кандидати над 50 или дори 60, издигнати под различна форма, ще бъдат кметове след изборите“, коментира Първанов. Той изрази също очакване, че АБВ ще има стотици общински съветници. По думите на Първанов точната бройка не е толкова важна.

Важно е, че в много общински съвети АБВ ще има присъствие, ако не като мнозинство, то поне като балансьор във вземането на решения и даването на предложения. А това от своя страна ще даде възможност на АБВ да се търси един друг стил на управление на общините.

"Стилът, който ние налагаме вече близо една година в управлението на страната. АБВ участва скромно като представителство с един министър. Той е и вицепремиер, но този министър свърши работа колкото половината кабинет“, посочи Георги Първанов. Той допълни, че това не е само негова оценка, но и на негови колеги, медии, синдикати и работодатели.

"Ивайло Калфин е наистина отличникът. Това е човекът, който наистина направи голямата реформа в пенсионната система, който заложи дълбоки промени по отношение на законодателството за семейството, семейните помощи за деца, за доходите, за заетостта, т.е. за една година и в правителството, и в парламента АБВ показа, че има силен управленски потенциал“, каза още Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

антихрист

преди 8 години

бедна българия избира дясно правителство а богата гърция ляво

25

Анонимен

преди 8 години

Гоцеееее ти си комунист и това го знае всяко хлапе

24

Саламандър

преди 8 години

До василевНе се ли обедихте толкова години, че потенциалът на червените *** и ДПС които за пореден път се самопредлагат заразени от наркотика "ВЛАСТ", са виновни за катастрофата на България. Спесението, е да не им даваме повече шанс във властта, а да им се търси отговорност с реални резултати за кражбите и престъпленията в държавата.

fallback