Снимка: архив, БулФото

Кабинетът одобри 5 млн. лева допълнителни разходи по бюджета на МВР за Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

Те са свързани с осигуряването на храненето на търсещите закрила, охрана на центровете и текуща издръжка на териториалните поделения на агенцията.

Предвидени са средства и за оборудване на Междуведомствен координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

С промени в Устройствения правилник на агенцията се увеличава щатната й численост със 100 бройки, като със същия брой се намалява щатната численост на МВР.

С друго свое решение Министерският съвет предлага на Народното събрание да бъдат отпуснати държавни парични награди за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата на оперетната певица Анелия Шуменова, на актьора Васил Михайлов, на арехолога проф. Людмил Гетов, на диригента Стоян Бабеков и на народната певица Янка Рупкина. Паричните награди са пожизнени и са в размер на 700 лева месечно.

Кабинетът одобри и допълнителни 5.7 млн. лв. за дейности по националните програми за развитие на средното образование „Оптимизация на училищната мрежа”, „Модернизиране на системата на професионалното образование”, „На училище без отсъствия” и „С грижа за всеки ученик”. Средствата се осигуряват от бюджета на Министерството на образованието и науката.

Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Комисията за финансов надзор в размер до 2 000 000 лв. за реализиране на дейностите, заложени в Националната програма за реформи Европа 2020 в областта на небанковия финансов сектор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase