Снимка: Булфото, архив

Георги Кадиев, който сам се номинира за кандидат за кмет на София, което му струваше членството в парламентарната група на БСП, отива на изборите с две партии зад гърба си.

Още по темата
АБВ и "Български социалдемократи" подписаха днес политическо споразумение за създаване на Коалиция "Сердика", чийто кандидат за столичен градоначалник ще е Кадиев.

Коалиция "Сердика" ще има и обща листа за общински съветници, общи кандидати за районни кметове и кметове на населени места, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Кадиев вече два пъти е бил кандидат за кмет на София, но и двата пъти загуби битката.

Въпреки това отсече, че пак ще опита, защото иска алтернатива на ГЕРБ.

По този начин Кадиев се противопостави на партийното решение на БСП, чийто официален кандидат е социологът Михаил Мирчев.

Зад Мирчев пък днес застанаха още леви партии от коалиция "БСП Лява България".

Коалицията ще участва в местните избори в София с обща листа за общински съветници, кандидати за кметове на райони и на кметства, съобщиха от пресцентъра на Градската организация на БСП в столицата.

В местната коалиция "БСП Лява България" участват градските организации на БСП, "Движение за социален комунизъм", "Европейска сигурност и интеграция", ЗС "Александър Стамболийски", "Нова зора", ПК "Екогласност", Обединена социалдемокрация, Комунистическа партия на България, ПД"Социалдемократи".

С тази коалиция повтаряме националния формат, е обяснил председателят на БСП-София Калоян Паргов днес след подписването на споразумението за създаване на коалицията.

"Нашият кандидат за кмет е проф. Михаил Мирчев и всички заставаме зад него, както и зад листата с кандидати за общински съветници, районни и селски кметове", е коментирал Паргов. "Всички онези, които не са вече с нас, направиха своя избор, а ние продължаваме в този формат към 25-и октомври. Имаме си цел, програма и ни предстои много работа", е посочил той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase