Снимка: БТА, архив
fallback

Според вътрешния министър Румяна Бъчварова не е редно България да иска да се обвърже приемането в Шенген с бежанците, които ще трябва да приемем на квотен принцип.

Oще по темата
Тя обаче отказа да коментира позицията на Румъния, която поиска именно това.

"Тук не става въпрос изобщо за пазарлък", заяви Бъчварова и допълни, че темата е принципна политика за солидарност за общите европейски проблеми.

„Моето мнение е, че не трябва да се прави обвързване с приема ни в Шенген, а да работим и по двете теми, отстоявайки нашите принципни позиции“, коментира вътрешният министър.

Тя се похвали, че страната се справя изключително добре с охраната на външната граница, която е една от съществените политики в момента.

По думите й ситуацията в други държави е различна и там натискът е по-голям.

 „Ние сме длъжни да проявим солидарност към останалите държави и да видим как да се включим в общата схема за подпомагане на тези бежанци и за намирането на най-доброто европейско решение. Въпреки, че въвеждането на квоти за бежанци е една междинна мярка, ние ще я изпълним, като оттук нататък започват грижите ни как да гарантираме по европейските стандарти правата и условията, при които бежанците биха останали на наша територия“, отбеляза Бъчварова.

Тя е уверена, че при добра организация целта на България е не само да приеме бежанци, но и да проведе политика за тяхното интегриране.

Според нея имаме опит, който вече е достатъчно добър, за да се направи това планиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

Хайде да спрем Северен поток на германците, няма ли санкции срещу Русия. Къде са реформаторите да реват срещу Русия? Къде са "енергините експерти", които плщеха срещу Русия и Южен поток. Сега защо не плюят срещуу Германия за подигравката с България?

22

Аз Малдив

преди 8 години

Ми да, даже това не може да изтъргувате, евроманиаци!

21

socialen

преди 8 години

Резултатът ще е никакъв Шенген и 4 пъти повече квота ако се правят на тарикати. По-добре да не се излагат!В ЕС не могат да ни гледат и ако можеха щяха отдавна да ни изхвърлят от там, нашите тръгнали да искат да влизат в Шенген, за да може цяла България да избяга от "великото" "управление" на Борисов! Кво ще прави Западна Европа тогава със 7 милиона икономически бежанци от България!?

fallback