Снимка: БТА

Единството на Реформаторите оцеля и те внесоха единната си регистрация за местните избори в ЦИК.

“Блокът внесе подписка със 6100 подписа. Това означава, че очакваме резултат „6+“, обяви шефът на Националния предизборен щаб на РБ и зам.-председател на ДБГ Найден Зеленогорски на излизане от Комисията.

Още по темата
Според него Реформаторите имат много сериозен потенциал. Зеленогорски съобщи, че партиите от Блока са излъчили повечето от общите си кметове.

“Все още имаме няколко въпроса за изясняване, но те са минимални. За нас важно е Реформаторският блок да се представи добре и кметовете, и общинските съветници на ГЕРБ и РБ да са достатъчно, за да можем да кажем  че коалицията е стабилна. Аз съм повече от убеден, че това ще се случи“, каза шефът на реформатоския щаб.

Зеленогорски беше категоричен, че единната регистрация не е компромис, а цел, която партиите в Блока са си поставили преди много време. Той призна, че единството се е постигнало трудно, но това било нормално за петпартийна коалиция.

Зам.-шефът на ДБГ допусна, че в около 5% от общините може да има отделни кандидатури, но в 95 на сто ще се състезава марката РБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase