Снимка: архив Булфото
fallback

Българските граждани в чужбина, които искат да гласуват на референдума на 25 октомври, вече могат да подават заявления за това. Те трябва да направят това до 29 септември по образец № 22-НР или електронно през интернет страницата на ЦИК.

Oще по темата
Необходими са 20 броя заявления от гласоподаватели за откриване на секция в местата, където има дипломатическо или консулско представителство и 40 броя заявления там, където няма такива, напомниха от Централната избирателна комисия.

На 4 септември комисията обяви 40 държави и 307 места, в които ще се образуват, т.нар. автоматични секции за вот в референдума от чужбина. Те се образуват в местата, в които през последните до 5 години на проведени избори са гласували над 100 български избиратели. Избирателните секции ще се открият при условие, че се получи съгласие от приемащата държава.

На 3 октомври предстои ЦИК да определи окончателно държавите, местата и броя на секциите във всяко място, където ще се гласува извън страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Бъболина

преди 8 години

Право на глас трябва да имат само българите с постоянен адрес в България!Как може някой да определя как аз ще живея в БГ като той дори не живее тук. Докато това продължава от Турция и Америка ще клатят изборите у нас както си искат!

4

Амбасадор

преди 8 години

Е добре де... тия посланници къв го дървят там, ако не водят елементарна статистика - колко българи и в кой град живеят в дадената държава.При такава статистика, няма да има нужда от тия хора да се търсят по междуси и да си губят от работния ден, при положение, че има държавни служители на който им се плаща заплата за това...

3

Анонимен

преди 8 години

В Русия съм !Няма да гласувамЗа да избера кои да си напълни джеба

fallback