Снимка: Dnes.bg

Управляващата коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок е стабилна, увери в Пловдив вицепремиерът Меглена Кунева.

Коментарът тя направи по повод отхвърления от депутатите законопроект с мерки срещу корупцията по високите етажи на властта. От Движение България на гражданите започват да събират подписи в подкрепа на законопроекта, който ще бъде внесен в парламента отново през декември.

Още по темата

"Искаме да съберем гражданска подкрепа от 108 хиляди подписа в подкрепа на строго антикорупционно законодателство, а целта е срещу всеки от 108-те депутатски гласа, които в четвъртък отхвърлиха антикорупционния закон, да се съберат по 1000 граждански подписа.”, обясни зам.-председателят на движението Димитър Танев.

Кунева изрази задоволство, че ГЕРБ и РБ застанаха единни зад този законопроект, което по думите й е знак за стабилност в отношенията между двете сили в управлението.

„Разговарях с премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от които получих решимост законът да бъде гласуван отново през декември.”, съобщи вицепремиерът Меглена Кунева.

Тя коментира и частта с анонимните сигнали, заради които част от депутатите не подкрепиха закона.

„Странно е положението, че прокуратурата, която е по-тежкият наказателен орган, да може да се самосезира по анонимни публикации, а бюрото, което е административен орган, да не може да приема анонимни сигнали.”, каза още Кунева.

Антикорупционният закон ще бъде внесен отново в парламента на 3 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase