Архив: Булфото

Решението на мнозинството в парламента държавата да дава парите от единния стандарт за издръжка на ученик и на частните училища, провокира лидера на БСП Михаил Миков да постави задача на червените кандидати за кметове и общински съветници.

Той апелира към тях по време на кампания да питат хората, с които се срещат, подкрепят ли "приватизацията" на българските училища и дали са съгласни от оскъдните средства за държавно образование да се финансира и частното.

В кратката си реч в началото на днешния пленум на БСП, на който ще бъде одобрена поредната порция кандидати за кметове и общински съветници, той припомни официалните данни, че половината от първолаците тази година са от бедни семейства.

Според него в някои общини процентът може да достига дори 70.

"Това са най-тежките последици от тази дясна политика и ние трябва да я онагледим пред избирателите", призова съпартийците си Миков и направи оценка на управляващата коалиция.

Според него тенденцията за бягство от управленски решения, която започна в края на предишния политически сезон, се очертава все по-ясно и пример за това е и бламирането на вицепремиера Меглена Кунева, чийто закон за борба с корупцията не беше подкрепен от депутатите от ПФ и АБВ.

Соцлидерът отново коментира, че за левицата този закон е имитационен за пред Брюксел, а освен това създава риск за политически рекет и изнудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase