Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Само за месец са хванати близо 2400 шофьори без книжки. Това каза по време на блицконтрола министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя уточни, че тези данни са само за август. Общо установените нарушения са над 46 000 отново за този период. От тях близо 20 000 са фишове. Пияните шофьори са над 1400.

"Нарушенията на пешеходци са 263, на велосипедисти - 24 в последните 2 седмици на август. По отношение на контрола на агресивните водачи от 20 до 31 август са констатирани 731", каза още Бъчварова.

За две седмици в малките населени места са установени близо 200 нарушения. Сигналите за гонки пък са около 160.

Oще по темата

"Наистина политиката по ограничаване на пътно-транспортни произшествия е основен приоритет. Констатирахме, че липсата на систематична последователна политика е най-същественият фактор за тежката пътно-транспортна обстановка. В хода на последващото обществено обсъждане, могат да бъдат включени представители на местната власт", заяви Бъчварова. По думите й, трябват комплексни мерки и последователен контрол на пътя.

Относно бежанската вълна Бъчварова коментира, че според нея успяваме да се справим с миграционния проблем. Тя поясни, че в МВР е разработен оперативен план за три възможни развития за бежанския натиск, за да е ясно какви действия да предприемат. 

"Ние сме готови в три различни варианта и знаем как бихме действали. Подготвяме се евентуално за втори като проучваме възможността за шест допълнителни центрове за регистрация, за да не допуснем това, което се случва в Македония и Сърбия", разясни вицепремиерът.

"В района на Лесово вече са готови 20 км от оградата по границата", съобщи още Бъчварова. По думите й това е само част от всичките планирани близо 130 км от съоръжението.

Ще има направени специални отвори, през които ще може да се минава, като целта е да се насочи потокът към граничните пунктове. Близо 10 км от пътищата в региона на Хасково около границата също са готови.

Румяна Бъчварова имала уверение, че до края на есента ще приключи изграждането на първата половина на оградата. Така командированите на границата вече ще са по-малко, а и разходите за целта ще намалеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

Не е до глобите, а да безкомпромистното наказаниев. Я да е като в Швейцария - камерката цък и няма хък. Бягаш към пощата да платиш с време, че иначе двойно. И така като ти се случи 2-3 пъти, не се правиш на печен пич дето се познава с катаджиите. И нямат венец до венец по пътя, въпреки че имат урви и баири колкото си искат

14

Анонимен

преди 8 години

Нивото на шофиране в България е потресаващо. И н е е само до етноса, въпреки ще те мигачи и каране в лентата си не признават. Не дай си боже кръгово или ляв завой. Обаче има и много мутреещи се селяци, които ограниченията за нищо ги нямат. Какви са тези 200 нарушения в малките населени места? Само на пътя в св. Влас ако застана за 24 часа - по 10 на час ще спра , без да се напрягам и ви ги имам 250 гамена каращи по улица в населено място с никаква видимост към изкачащи пешеходци с по 80-100 км.

13

Анонимен

преди 8 години

Преди години един от кърджалийско ме блъсна, дойде КАТ, почнахме да пишем протокола, той не може да пише и чете, катаджийте се смеят... Никой не му хрумна да си зададе въпроса, как този човек има книжка и кой му я е дал, по веригата ще се стигне до чиста корупция. Та такивати ми работи в ***.

fallback