Снимка: архив, Булфото
fallback

На фона на взаимните обвинения през последните дни между ГЕРБ и РФ, че си "крадат" кандидати за кметове, премиерът Бойко Борисов обяви, че резултатите от изборите на двете формации ще се тълкуват като потвърждаване на стабилността на правителството.

"Местните избори, които са много важни не биха били важни, ако развалим стабилността в държавата и заради това резултатите от тях на ГЕРБ и РБ, броят на кметовете, на общинските съветници, ще ги тълкуваме като потвърждаване на стабилността на правителството и ако се представим слабо би било лош сигнал за работата на правителството. Така че общият резултат независимо коя партия печели в даден регион, трябва да е такъв, че да гарантира стабилност и второ, че е безалтернативно това, което имаме като управление", отсече той след среща между ръководството на ГЕРБ и РБ.

Oще по темата

Според него няма малки и големи партии, защото никой в коалицията не си е самодостатъчен.

"И трябва да проявим максимално внимание и да си мериме приказките", призова той.

Борисов обеща, че ГЕРБ ще води толерантна кампания и "нека най-добрите спечелят".

"Имаме градове, където имаме общи кандидати или подкрепяме и такива, където битката ще е много интересна, но на ниво ръководство не бива да допуснем, че стабилността на държавата стои над това", призова премиерът.

Той призна, че се надява септември освен предизборен, да е и работен месец за парламента и пожела успех на депутатите.

Съпредседателят на РБ Радан Кънев обяви, че на срещата днес е постигнато съгласие по три важни точки.

"Първата е стабилно управление чрез общи парламентарни приоритети през този сезон", информира той и допълни, че това е приемането на промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа, антикорупционното законодателство, приемането на промените в Закона за съдебната власт, за лечебните заведения, промените в пенсионното и трудовото законодателство, където социалният министър Ивайло Калфин подготвя проект на закон, свързан с преодоляване на измамите при пенсионното законодателство.

Втората договорена точка е стабилизация и по-добра работа на парламентарното мнозинство като акцентът е върху данъчните закони и кадровите промени в държавните регулатори.

Третата е модернизация и стабилизация на управлението без местните избори да пречат на този процес.

Радан Кънев обяви, че такива разговори ще има и с ПФ и АВБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 8 години

Да си мерим приказките!може и друго да си мерятАз няма да гласувамЗа да ми кажат да се оправя кой както може САМЗащо ти е жена като ще маеш с ръцете

30

Анонимен

преди 8 години

Не съм чел статията, но защо пиша коментар ?Всички знаем(е), че Борисов "ме"-ка. Като ще го цитирате сложете едни кавички!Иначе излиза, че и журналистът писал тази статия също "ме"-ка и не умее да пише правилно на български език.

29

ПАЗАРДЖИК

преди 8 години

Россельхознадзор запретил ввоз товаров из Болгарии. пишат в руските новини днес.кога ще се събуждете да си търсете интересите на българия.е не чужди политици.вия сами ни продадохте на на сащ и ес.от русия направихте наш враг . въпреки всичко руснаците пак ни обичат и идват да си харчят парите в българия

fallback