Снимка: Булфото
fallback

Кирил Йорданов, който четири пъти беше избиран за кмет на Варна, но не изкара докрай последния си мандат заради протестите срещу него, сега отново има мерак да стане градоначалник.

Oще по темата
През март 2013 г. той подаде оставка и сам си тръгна от кметския стол, а днес обяви официално кандидатурата си.

"Кандидатураута ми ще бъде подкрепена от коалиции от партии, които са в процес на регистрация. Едва след като бъдат подписани коалиционните споразумения, ще обявя кои са тези партии", заяви Кирил Йорданов.

Той обясни, че листата на коалицията от партии, която го издига, както и кандидатите за районни кметове, ще бъдат обявени след 15 септември и даде заявка, че още преди началото на предизборната кампания ще обяви и вижданията си за управлението на града.

Йорданов заяви, че впоследствие, след подаването на оставката си е разбрал, че е поел чужда отговорност.

По думите му през 2013 година е бил извършен преврат за овладяване на управлението на община Варна.

Той призна, че като е подал оставка, не е изпълнил това, за което е поел отговорност.

На 25 октомври Йорданов ще се изправи в битка за кметския стол с настоящия градоначалник Иван Портних, който е кандидатурата на ГЕРБ за втори мандат.

БСП пък подкрепи кандидатурата за кмет на Варна на бившия министър на образованието в кабинета "Орешарски" Анелия Клисарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 години

До bolbovАбе ти ненормален ли си бе. Портних разкопал целия град. А ти болбов, може да си дадеш твоята магическа пръчица, да правим ремонто без разкопки

20

Анонимен

преди 8 години

Ми Буда "великолепний"?!Нали го изгонихме с камъни,па он па се кандидатира иси го избраме!И сега пак му сърбаме попарата!И нали Кирето беше негов избранник?!Оти да не се набута пак гяволето!Като "батко"!Батко с гоЛемата вилица!

19

Тихомир Томов

преди 8 години

И в мафията са се появили различия . Варна в това отношение е идеалния терен за проверка подготвеността на различните структури и техните полицейски източници !

fallback