Снимка: Булфото, ахрив

Почти на всички плажове има проблеми и несъответствия – със свободната зона, със спасителите, с хигиената и с наличното медицинско оборудване. Отново ще имаме основания да прекратим договори с концесионери и наематели, защото имаме системно нарушение, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Чувството за безнаказаност идва от това, че ще си платят глобата и продължават с арогантността", подчерта тя пред bTV, допълвайки, че концесионерите предпочитат да си платят санкцията и да не направят нищо за отстраняването на проблемите.

Още по темата

По думите ѝ дори при наложени над 1,5 милиона лева глоби - арогантността продължава, защото "явно нямат проблем със събирането на приходите. Такова поведение не трябва да бъде толерирано",зарече се тя.

"Повечето инфраструктурни проекти свършват в края на октомври заради края на програмния период, а не заради местните избори", подчерта още Павлова.

Тя обясни, че всички проекти, които се изпълняват в момента, са сключени със срок края на ноември. Целта е те да бъдат приключени през октомври, за да може държавата да се изплати до края на ноември и да може да се отчете през декември на Европейската комисия.

Лиляна Павлова отново посочи, че до края на октомври трябва да бъде готов участъкът на автомагистрала "Струма" между Дупница и Благоевград, който в момента е готов на над 70%.

Паралелно през есента ще започне изграждането на 2 нови участъка - Благоевград - Крупник и от Сандански до Кресна – единият 17 км, другият 21 км. Министърът увери, че ще има връзка на "Струма" за Рилския манастир и не е забравено това да се направи.

По магистралата ще остане само най-тежкият участък – през Кресненското дефиле, който в момента се проектира. Там на места магистралата ще минава на места на две нива, ще има тунели, виадукти и сложни съоръжения.

"До края на октомври ще завършим окончателно и магистрала "Марица", обеща още Лиляна Павлова.

Министърката отново се похвали с програмата за саниране, като отбеляза, че тя работи и то много добре – такива са и реакциите на хората, които са се възползвали от нея. Според министъра основен двигател зад програмата са кметовете и по думите ѝ има много успешни и активни кметове, като не всички те са от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase