Снимка: БТА, архив
fallback

ГЕРБ няма да подкрепи нито едно предложение за промяна на изборното законодателство, което се прави в момента в Народното събрание, отсече в Хасково заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, който е и председател на националния предизборен щаб на ГЕРБ.

"Ние имаме принципи, които трябва да бъдат спазвани - не е нормално, когато предстои редовен национален избор, ти да променяш условията за участие в "12 без 5", коментира той, цитиран от БТА.

Според него има дефицити, които  ГЕРБ отчита в сегашния Изборен кодекс, но след приключване на вота за местна власт ще се направи правен анализ.

След обсъждане законодателството би могло да бъде променено за други национални избори, които са достатъчно отдалечени от датата на провеждането им, каза Цветанов.

Той представи кандидатите на ГЕРБ за кмет на общините в Хасковска област.

В Хасково партията издига кандидатурата на Добри Беливанов, който сега е областен управител. По думите на Цветан Цветанов според резултатите от социологически изследвания Беливанов получава обществена подкрепа от симпатизанти и членове на всички политически партии в района.

За нов мандат ще се състезават досегашните кметове на Димитровград, Ивайловград, Любимец и Сименовоград - Иво Димов, Диана Овчарова, Анастас Анастасов и Пейчо Стайков.

ГЕРБ издига свои кандидати в общините Харманли, Минерални бани, Стамболово и Тополовград - Мария Киркова, Петър Петров, Гочо Гогов и Васил Сяров. В община Маджарово партията ще подкрепи кандидатурата на досегашния независим кмет Милко Армутлиев.

Все още няма решение кой ще е кандидат-кмет в община Свиленград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

Той е творение на бог.Бог го е сътворил да оправи закона.Трудно ще вникнеш на идеализма от негова гледна точка.Отговаря на мойто аз.Аз съм.

11

Анонимен

преди 8 години

Г Цветанов,първо да си научи името си,цветница.Хванал един път не знае накъде е тръгнал.Първо не и политик ,не разбира от политика.Има се за най- умен от гербачиите.Говори за принсипи неговата молекула на ума е сложна.Не може да я раздроби и затова му трябва Плевнелиев математика да намери решение на ума на идеалите и на чесността.Честтния човек е винаги справетлив.

10

комундел

преди 8 години

.. до 7 ( яростния борец против ползвателите на спа услуги) , комунделите не ползват благата на капитализма , може да кажеш , че са заграбили благата произведени по време на соца , но това е друго нещо , мм?!

fallback