Снимка: архив Булфото

Кметът на Карлово и бивш лидер на СДС Емил Кабаиванов прогнозира, че в понеделник ще бъде арестуван и отстранен от длъжност. Тогава той е призован в Окръжна прокуратура – Пловдив, за да му бъде предявено обвинение за извършено длъжностно престъпление.

Според прокуратурата като кмет на Карлово в периода 2013 г. - 2014 г.  Кабаиванов не е положил достатъчно грижи за ръководенето за повереното му имущество, което е довело до загуби в размер на 22 849 лева.

Кабаиванов нарече обвинението "смехотворно" и прогнозира, че след като му бъде повдигнато в понеделник, ще бъде арестуван зрелищно и по-късно Окръжният съд ще поиска отстраняването му от длъжност. Кметът обяви това в отворено писмо до медиите.

В него Кабаиванов нарича действията срещу него "репресия" и смята, че те са свързани с кметските избори, в които той отново ще играе за градоначалник на Карлово от името на СДС.

Кметът пояснява, че на 30 юли 2015 г. е постъпил на лечение в карловската болница, а от 10 август 2015 г. е в болнични с режим домашно лечение, като болничният лист е бил представен надлежно на разследващите органи. Той обяви, че на 17 август ще се яви в Окръжна прокуратура, въпреки че законът му позволявал да откаже.

На два пъти досега Окръжна прокуратура-Пловдив призовава Кабаиванов, за да му бъде предявено обвинение за извършено длъжностно престъпление. И в двата случая в това време той е в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase