Снимка: ДПС
fallback

"Несъстояли се реформи" е фразата на отминалия политически сезон, коментира пред "Фокус" Четин Казак, депутат от ДПС.

"Здравната реформа беше отложена, съдебната реформа беше отложена за след местните избори, единствено в пенсионната система реформата стартира", заяви той.

Oще по темата

Казак прогнозира, че новият сезон ще започне с хаотичност и несъгласуваност вътре в управляващата коалиция, непоследователност в действията, раздори и оттам буксуване на усилията за реформи.

"Предстои да видим след лятната ваканция и в навечерието на местните избори дали управляващите са си взели поука от тези неуспехи и дали ще ни представят нещо по-смислено, по-съгласувано, по-цялостно структурирано като идеи за по-добро управление", заяви народният представител.

Според него, това, че все още има правителство, е по-скоро плод на все още неутоленото желание за консумиране на властта и черпене на дивиденти от нея, въпреки явните разминавания на идейна и концептуална основа между партньорите в управляващата коалиция.

"Специално при малките коалиционни партньори желанието сега и веднага да консумират властта надделява над идейните различия и разочарованията от неосъществените намерения. Сигурно това ще продължи още малко, поне до местните избори, след което съобразно резултатите от тях, ще видим какво ще последва. Със сигурност най-малко ще окажат влияние върху стабилността на кабинета", каза Четин Казак.

Той допълни, че местните избори ще препозиционират политическите сили на политическата координатна система и ще се види кой колко тежи и това може да предизвика пренареждане на политическото пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

SCHWARZ FREIHERR

преди 8 години

Основната дефиниция на ДПС за това правителство беше, че са се събрали идейно несъвместими партии, системни и несистемни и т.н. Тогава никой не се вслуша в тези думи, било то от не разбиране било от това, че на някои не им отърва тази истина. Само, че в крайна сметка за пореден път ДПС ще се окажат прави!

24

Анонимен

преди 8 години

Без ДПС няма Политика в България

23

Анонимен

преди 8 години

КОЙТО ТРИЕ КОМЕНТАРИ Е БЪЛГАРИЗИРАН РОМ (ДАСИКАНЕ РОМА)

fallback