Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков не пропусна да покаже уважение и към ловците. Той изпрати поздравителен адрес до Съюза на ловците и риболовците по случай откриването на новия ловен сезон.

"Наслука и пазете природата", отправи призив той.

Още по темата

Поздравът към ловците идва ден след като лидерът на БСП отбеляза друга годишнина – рождения ден на Бригадирското движение. С пост във Facebook той отчете заслугите на бригадирите в построяването на България – инфраструктура, ж.п. линии, заводи, язовири. Миков наблегна и на здравото общество в България след Втората световна война и липсата на бедност и несправедливост.

Днес лидерът на БСП нарече Съюза на ловците и риболовците пионер в опазването на природата. Той им пожела успоредно с острела на дивеча, дейността им да се насочи и към закрила и увеличаване на животинските видове.

"Изграждането на хранителна и защитна база за дивеча в стопанисваните от вас ловни територии е правилният път за опазване на българската природа и нейното дивечово богатство", обясни лидерът на социалистите.

Той допълни и че депутатите му се противопоставят на лобистките поправки в закона за лова и вярват, че Съюзът на ловците и риболовците ще бъде обществен гарант за опазване на природата и нейното дивечово богатство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase